Обіцяли - і зробили: Зеленський виконав одну з обіцянок жителям Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Обіцяли - і зробили: Зеленський виконав одну з обіцянок жителям Донбасу

Обіцяли - і зробили: Зеленський виконав одну з обіцянок жителям Донбасу
Джерело:  online.ua

Український глава Володимир Зеленський почав виконувати перші обіцянки перед жителями Донбасу, які були змушені покинути свої будинки в ОРДЛО через тиск незаконних збройних формувань і російської агресії. Сьогодні, 25 червня, 10 сімей внутрішньо переміщених осіб з Золотого Луганської області отримали нове житло. Їм вже видали ордери і ключі від нових квартир. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ОПУ.

"Ми обіцяли - і зробили. Ми повинні захищати наших громадян. Радий, що сім'ї, які пережили шок війни, тепер можуть облаштуватися і знову відчути домашній затишок", - звернувся до переселенців, які отримали обіцяне житло, Зеленський.

Президент побажав українцям миру і злагоди в нових оселях, а вони в свою чергу віддясили Зеленському за виконану обіцянку.

"Дякуємо, що дали нам надію і виконали свою обіцянку. Для нас це було життєво необхідно. Спасибі за те, що тепер у нас є своє житло, адже людина без будинку - як дерево без коріння", - сказала Наталія Бочко, що отримала нове житло .

Нагадаємо, 20 листопада 2019 року, під час робочої поїздки на Луганщину, Зеленський зустрівся з деякими представниками з цих сімей. Українці тоді попросили його допомогти в отриманні житла, так як свої будинки були змушені покинути протягом півгодини. Тоді президент доручив голові Луганської ОДА Сергію Гайдаю допомогти в пошуку і облаштування житла. Незабаром було знайдено квартири і в них проведено капітальний ремонт.

Важливо відзначити, що українська влада не тільки підтримує українців з ОРДЛО, які були змушені виїхати з окупованих територій і почати своє життя з нуля через російську агресію на Донбасі. Офіційний Київ також привертає українців з окупованого Донбасу до переговорів з Москвою, щоб саме місцеві жителі захищали інтереси жителів окупованого Донбасу в переговорному процесі, а не бойовики, яких призначив Кремль.

Окремі райони Донецької області в ТКГ тепер представлятимуть журналісти Денис Казанський і Сергій Гармаш, окремі райони Луганщини - голова Міжнародної громадської організації, юрист Вадим Горан і лікар Костянтин Лібстер.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський виступив з новою пропозицією щодо жителів ОРДЛО. Президент пропонує звільнити дітей окупованого Донбасу від обов'язкового проходження ЗНО перед вступом до українських вишів, а навчання в вищих навчальних закладах зробити безкоштовним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?