Обмін полоненими: з Москви прийшли несподівані новини
Категорія
Політика
Дата публікації

Обмін полоненими: з Москви прийшли несподівані новини

Обмін полоненими: з Москви прийшли несподівані новини
Джерело:  online.ua

Сьогодні зранку до московського СІЗО «Лефортово» приїхав автобус у супроводі кількох поліцейських машин. Російський журналіст Василь Максимов зумів сфотографувати цей момент о 6:39 ранку. За його словами, це свідчить про те, що обмін полоненими між Україною та Росією переходять у фінальну стадію, повідомляє ONLINE.UA.

Як пише Максимов, у автобусі, який в’їхав на територію «Лефортово», сиділи спецпризначенці у масках – очевидно для супроводження полонених до аеропорту.

Приблизно о 8:45 за київським часом автобус виїхав з території слідчого ізолятора. Журналіст припустив, що він прямує до московського аеропорту «Внуково-2».

Ще через годину, приблизно о 9:50, російські ЗМІ заявили, що літак з українським прапором прилетів у московський аеропорт «Внуково».

Нагадаємо, що інформація про можливий обмін полоненими 7 вересня з’явилась в ЗМІ ще декілька днів тому. Остання перепона, яка стояла на шляху до повернення українських бранців додому, полягала в звільнення бойовика ДНР Володимира Цемаха. 5 вересня він був звільнений київським судом під особисте зобов’язання. Це дає йому можливість повернутись на окуповану територію.

Очікується, що сьогодні з України в Росію буде передано 35 осіб, в тому числі 12 громадян РФ і 23 громадянина України. З Москви до Києва будуть повернені 34 полонених, в тому числі Олег Сенцов та 24 українські моряки, незаконно затримані російськими прикордонниками у Керченській затоці.

Щодо повернення Карп’юка та Клиха, то достовірної інформації про це поки немає. Настороженість викликає той факт, що позавчора Володимир Путін заявив, що їхнє включення у список на обмін «викликає питання».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?