Обмін Савченко: У Путіна запропонували несподіваний варіант
Категорія
Україна
Дата публікації

Обмін Савченко: У Путіна запропонували несподіваний варіант

Обмін Савченко: У Путіна запропонували несподіваний варіант
Джерело:  online.ua

Українка Надія Савченко, засуджена судом РФ до 22 років позбавлення волі, може бути обміняна на групу росіян, в тому числі тих, що відбувають покарання в США Віктора Бута і Костянтина Ярошенка.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російський "Інтерфакс".

"В даний час тривають консультації, в тому числі по конфіденційним каналам, про можливість звільнення Савченко шляхом обміну. ​​Російська сторона запропонувала список своїх співгромадян, в обмін на видачу яких готова звільнити колишню українську військовослужбовця", - сказав один зі співрозмовників агентства.

За його даними, в цьому списку засуджені на тривалі терміни в США підприємець Віктор Бут і льотчик Костянтин Ярошенко.

"Є серед них і росіяни, діяльність яких зазвичай не афішується", - відзначило джерело.

Він не бачить при цьому особливих перешкод для реалізації обміну після того, як вирок щодо Савченко вступить в законну силу.

"Обмін однієї людини на декількох практикувався і раніше. У випадку з Савченко йдеться про засуджену за особливо тяжкий злочин - вбивство двох російських громадян. Ті ж, на кого вона може бути обміняна, нікого не вбивали", - сказав співрозмовник.

Тим часом прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив напередодні, що поки ніяких рішень щодо можливого обміну Савченко не робилося.

"Поки я можу тільки констатувати, що ніяких дій не робилося, де-юре і де-факто зараз Савченко є засудженою", - сказав Пєсков.

Нагадаємо,  Надія Савченко готується до гіршого і написала інструкції на випадок свого зникнення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?