Обмін "всіх на всіх": у ТКГ пояснили, скільки бранців Київ хоче повернути з ОРДЛО
Категорія
Політика
Дата публікації

Обмін "всіх на всіх": у ТКГ пояснили, скільки бранців Київ хоче повернути з ОРДЛО

Обмін "всіх на всіх": у ТКГ пояснили, скільки бранців Київ хоче повернути з ОРДЛО

Перший етап нового обміну "усіх на усіх" між Києвом та Москвою повинен привести до звільнення 77 українців. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

З відповідною заявою виступила Валерія Лутковська - представниця України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську. За її словами, ці особи підтверджені бойовиками "ДНР" (53 заручники) та "ЛНР" (24 заручники).

"Перший крок – це всі підтверджені на всіх підтверджених, а другий крок – всі розшукувані на всіх розшукуваних, тому що ми знаємо, що люди там є, у нас є довідки, які підтверджують, що вони знаходяться в місцях позбавлення волі, але їх не підтвердили ще в ході наших перемовин", - пояснила дипломатка.

Лутковська додала, що 18 грудня ТКГ зустрінеться для обговорення майбутнього обміну.Наразі триває погодження списків та підтвердження.

Нагадаємо, обмін полоненими - це одне з питань, яке обговорила "нормандська четвірка".

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр закордонних справ Вадим Пристайко назвав тезами кожне з узгоджених на переговорах питань. Серед таких - обмін у форматі "всіх на всіх", припинення вогню та розведення у нових локаціях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?