Оболонський суд розгляне справу проти Зеленського: подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Оболонський суд розгляне справу проти Зеленського: подробиці

Оболонський суд розгляне справу проти Зеленського: подробиці
Джерело:  online.ua

Оболонський районний суд міста Києва сьогодні розгляне справу проти новообраного президента Володимира Зеленського. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт суду, засідання призначено 13 травня на 12:45.

Головуючим у справі є суддя Дев‘ятко В.В., який кілька місяців тому засудив колишнього президента України Віктора Януковича до 13 років позбавлення волі. Нагадаємо, що адвокати Януковича кілька разів безуспішно намагалися замінити Дев’ятко на іншого суддю, звинувачуючи останнього у «співпраці з Банковою».

Згідно інформації, розміщеної на сайті Оболонського суду, правопорушником по справі, яку сьогодні розглядатиме суддя Дев’ятко, є Зеленський Володимир Олександрович. Суть позову проти нього полягає в порушеннї обмежень щодо ведення предвиборної агітаціі.

Як відомо, у суботу перед днем голосування у першому та другому турі виборів на телеканалі «1+1» демонструвалося кілька програм, учасником яких був кандидат Володимир Зеленський. Деякі експерти вбачають в цьому ознаки порушення виборчого законодавства, оскільки трансляція програм за участю Зеленського відбувалася у «день тиші». Цілком можливо, що предметом позову є саме ці події під час виборчої кампанії.

Нагадаємо, що сьогодні стало відомо, які фракції Ради підтримають  дату інавгурації Зеленського 19 травня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?