Оборона Маріуполя: 90% льотчиків загинули в бою за місто
Категорія
Україна
Дата публікації

Оборона Маріуполя: 90% льотчиків загинули в бою за місто

Оборона Маріуполя: 90% льотчиків загинули в бою за місто
Джерело:  online.ua

За словами українського лідера Володимира Зеленського, під час бою за Маріуполь загинуло багато українських льотчиків - 90% з них не повернулося.

Джерело: "Єдині новини"

90% льотчиків загинули в бою за Маріуполь - Зеленський

Вони захищали Маріуполь. Дуже велика кількість людей загинула, наших льотчиків, на жаль. Абсолютно героїчні люди, які знали, що складно, що майже неможливо долетіти до "Азовсталі" і привезти їм ліки, харчову продукцію, воду, забрати тіла, поранених. Все це відбувалося. Дуже багато речей відбувалося, які ніхто офіційно не міг коментувати. Тому що повітряних коридорів до "Азовсталі" не було через потужне російське розгорнуте ППО. Велику кількість тижнів льотчики на гвинтокрилах, знаючи, що 90% вони не повертаються... летіли туди. Ми втратили багато льотчиків, - розповів Володимир Зеленський.

За словами українського лідера, на "Азовсталі" знаходилися не тільки українські нацгвардійці (до яких належить полк "Азов" - ред.), але й близько 400 прикордонників, десантники, поліцейські, представники СБУ, військові медики та цивільні.

Як уже згадувалося раніше, Маріуполь був заблокований російськими військами 1 березня. Останні 1,5 місяця захисники Маріуполя були заблоковані на заводі "Азовсталь", де наші воїни тримали оборону.

17 травня українська влада підтвердила, що гарнізон "Маріуполь" виконав бойове завдання і тепер командири мають наказ зберегти життя особового складу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?