Обрано нового очільника НАЗК - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Обрано нового очільника НАЗК - що відомо

Обрано нового очільника НАЗК - що відомо
Джерело:  24 канал

Представники конкурсної комісії обрали нового голову Національного агентства з питань запобігання корупції - Олександра Новікова. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 канал".

За оголошеними даними, напередодні комісія провела низку співбесід з усіма кандидатами й затвердила рішення. Найближчим часом його повинен підтримати Кабінет міністрів.

На думку експертів, Новіков виступив "найсильнішим кандидатом на усіх етапах відбору". Вони сподіваються на перезавантаження агентства у майбутньому при новому керівництві.

Сам Новіков у мотиваційному листі згадав, що має довготривалий та результативний досвід з повноваженнями НАЗК. Загалом він працював у сумських органах прокуратури з 2004 до 2012 років. Після, до 2014-го, представляв відділ захисту фінансово-економічних інтересів держави ГПУ як прокурор.

Новіков з 2014 року працював в одному з відділів Генпрокуратури у Києві. Він не входить у склад політичних партій.

Як повідомляв ONLINE.UA, попередній голова НАЗК Олександр Мангул був обраний у березні 2018 року й працював з того періоду до останнього часу. Його пов'язують безпосередньо з Адміністрацією президента Петра Порошенка, хоча особисте знайомство він спростовує.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?