Ображена ковбаса:посол Мельник відмовився просити вибачення у Шольца
Категорія
Світ
Дата публікації

Ображена ковбаса:посол Мельник відмовився просити вибачення у Шольца

Ображена ковбаса:посол Мельник відмовився просити вибачення у Шольца
Джерело:  online.ua

Український посол у ФРН Андрій Мельник відмовився просити вибачення за те, що назвав канцлера Німеччини Олафа Шольца "ображеною ковбасою".

Джерело:  Spiegel

Посол Мельник не захотів просити вибачення у Шольца

Справа не в тому, щоб вибачитися, а в тому, щоб робити правильну політику в наші дні, — виступив з коментарем з цього приводу Андрій Мельник.

Як уже згадувалося раніше, протягом останніх тижнів у відносинах України та Росії спалахнула додаткова напруга через відмову у візиті президенту Франку-Вальтеру Штайнмаєру - поширювалися чутки, що офіційний Київ відмовився його приймати через багаторічні тісні відносини з Росією, запросивши натомість федерального канцлера.

Після цього Олаф Шольц публічно зізнався, що не хоче їхати до Києва, поки там не побуває президент Франк-Вальтер Штайнмаєр, та натякнув, що чекає від України кроків назустріч для залагодження цієї ситуації.

Український посол у ФРН Андрій Мельник розкритикував відмову німецького канцлера від візиту до Києва, заявивши, що той "вдає ображену ковбасу" (німецький фразеологізм, який означає "вдавати невинно ображеного". - Ред.).

5 травня український лідер Володимир Зеленський розказав про телефонні перемовини з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром, які охарактеризував як добрі і конструктивні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?