ОБСЄ не вважає Білорусь учасницею війни проти України
Категорія
Світ
Дата публікації

ОБСЄ не вважає Білорусь учасницею війни проти України

ОБСЄ не вважає Білорусь учасницею війни проти України
Джерело:  online.ua

Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) повідомила, що не вважає Білорусь стороною війни проти України, попри те, що російські війська використовують її територію для нападів.

Джерело: звіт ОБСЄ

Білорусь не вважають учасницею війни

У звіті, який представлять у Раді ОБСЄ 13 квітня, вказано, що вони не вважають, що станом на 1 квітня Білорусь не є учасницею міжнародного збройного конфлікту.

Оскільки сама вона не вчиняє актів насильства чи інших дій, які б означали безпосередню участь у бойових діях представників Білорусі.

Держави-члени НАТО також не є сторонами міжнародного збройного конфлікту, попри те, що вони постачають зброю та діляться загальною розвідувальною інформацією, - йдеться у звіті.

Нагадаємо, що раніше Генштаб ЗСУ повідомляв, що на території Білорусі, ймовірно, відбирають так званих добровольців з-поміж білорусів для комплектування нових підрозділів приватної військової компанії.

Також Білорусь надала свою територію для військ РФ і з її території обстрілюють Україну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?