ОБСЄ попередила про невідведені "Гради" й важку техніку бойовиків в ОРДЛО
Категорія
Україна
Дата публікації

ОБСЄ попередила про невідведені "Гради" й важку техніку бойовиків в ОРДЛО

ОБСЄ попередила про невідведені "Гради" й важку техніку бойовиків в ОРДЛО
Джерело:  online.ua

Окупаційний режим на Донбасі продемонстрував нехтування режимом припинення вогню та процесом врегулювання війни. Моніторингова місія ОБСЄ в Україні зареєструвала наявність десятків одиниць різноманітної важкої зброї у районах, де їх не повинно бути відповідно домовленостями про відведення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресцентр штабу Операції Об’єднаних сил.

За оприлюдненими даними, українська сторона в СЦКК вже оголосила про грубі порушення російського агресора.

“Так, міні-БПЛА СММ ОБСЄ зафіксував 34 одиниці 122 мм реактивних систем залпового вогню БМ-21 “Град”: 19 одиниць – поблизу населеного пункту Хрустальний Луганської області, 7 одиниць на полігоні поблизу населеного пункту Міусинськ Луганської області та 8 одиниць – неподалік населеного пункту Садовий Луганської області. Зазначене озброєння розміщене з порушеннями встановлених ліній відведення”, - наголосили в штабі.

Також безпілотник дозволив зареєструвати озброєння за межами локації, де його необхідно згідно з домовленостями зберігати. Водночас воно знаходиться за лініями відведення. Йдеться про:

  • 10 одиниць 122 мм самохідних гаубиць 2С1 “Гвоздика”, 12 одиниць 122 мм гаубиць Д-30, 2 танки Т-64, 4 одиниці зенітно-ракетних комплексів “Стріла-10” (під Міусинськом на Луганщині);

  • 18 одиниць 152-мм гаубиць “Гіацинт-Б” та “Мста-Б”, 9 одиниць танків Т-64 й Т-72 (під Хрустальним на Луганщині);

  • 5 одиниць танків Т-64 (на полігоні поблизу населеного пункту Круглик на Луганщині).

“У Звіті Місії також йдеться про військову присутність та присутність військового типу у зоні безпеки. Так, поблизу населеного пункту Хороше Луганської області міні-БПЛА зафіксував 23 мм ЗУ-23, бойову машину піхоти та 2 одиниці БТР-80. Вищезазначені факти свідчать про те, що представники незаконних збройних формувань РФ продовжують демонструвати небажання виконувати раніше досягнуті домовленості”, - резюмували у штабі.

Як повідомляв ONLINE.UA, 12 лютого головне управління розвідки Міністерства оборони України офіційно попередило про те, що проросійські бойовики на Донбасі підвищують інтенсивність тренувань мінометних та артилерійських підрозділів першого та другого армійських корпусів на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?