ОБСЄ відновила патрулювання в Луганській області
Категорія
Події
Дата публікації

ОБСЄ відновила патрулювання в Луганській області

ОБСЄ відновила патрулювання в Луганській області
Джерело:  Укрінформ

Патрулі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні відновили роботу на окупованій території Луганської області, перервану після підриву автомобіля зі спостерігачами поблизу села Пришиб 23 квітня.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"У зв'язку з трагічною подією учора більшість патрулів луганської команди були скасовані. Сьогодні ми відновлюємо патрулювання", - сказав заступник керівника команди спостерігачів СММ ОБСЄ Далхауг Арне на брифінгу в окупованому Луганську.

Він уточнив, що робота патрулів у Луганській області триває з окремими обмеженнями.

"Чи будуть вони постійними, чи ні - рішення буде прийняте в результаті проведеного внутрішнього розслідування того, що сталося в неділю", - додав Арне.

Читайте також: Підрив спостерігачів ОБСЄ: у Меркель заявили про "відповідальність Росії"

 Крім того, представник ОБСЄ розповів, що за фактом інциденту триває внутрішня перевірка.

"У нас немає причин, щоб допускати якісь припущення. У нас є внутрішнє розслідування події, і коли ця внутрішня оцінка буде завершена, її результати будуть опубліковані на офіційному сайті", - наголосив він.

За словами Арне, спостерігачі постійно стикаються з ризиком під час роботи в зоні конфлікту на Донбасі. За його словами, тільки з початку цього року луганська команда була в серйозній небезпеці сім разів.

Як повідомляв ONLINE.UA, генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Заньєр вирішив скоротити свій візит до Росії у зв’язку з підривом автомобіля СММ ОБСЄ в Луганській області.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?