ОБСЄ відновить патрулювання на Донбасі 25 квітня
Категорія
Події
Дата публікації

ОБСЄ відновить патрулювання на Донбасі 25 квітня

ОБСЄ відновить патрулювання на Донбасі 25 квітня
Джерело:  РБК Україна

Патрулювання територій Луганської та Донецьких областей відновиться вже 25 квітня - через два дні після підриву на міні автомобілю місії у селищі Пришиб, що контролюється бойовиками так званої ЛНР.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК-Україна.

Читайте також: Підрив автомобіля ОБСЄ на Донбасі: бойовики ЛНР опублікували відео

"Після інциденту всі патрулі місії були відкликані на базу і більшість, якщо не всі наші патрулі, були скасовані. Однак завтра ми частково відновимо свою роботу і повернемося до нормальної роботи після того, як з'ясуємо, які були обставини і що сталося в ході цього інциденту в неділю ", - заявив Хуг.

За словами Хуга, на даний момент ОБСЄ продовжує здійснювати моніторинг ситуації з допомогою камер і 12 локації, в яких знаходяться спостерігачі. "Незважаючи на інцидент, місія повинна і надалі виконувати свій мандат в Україні", - сказав він.

Нагадаємо, зранку 23 квітня на підконтрольній бойовикам ЛНР території Луганської області автомобіль СММ ОБСЄ підірвався на міні, внаслідок чого загинув громадянин США, постраждали ще двоє спостерігачів з Німеччини та Чехії.

Згодом президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Держсекретарем США Рексом Тіллерсоном та запропонував активізувати розгляд питання щодо розміщення на Донбасі міжнародного миротворчого контингенту під егідою ООН.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?