ОБСЄ виступила із заявою щодо "паспортів" ДНР-ЛНР
Категорія
Політика
Дата публікації

ОБСЄ виступила із заявою щодо "паспортів" ДНР-ЛНР

ОБСЄ виступила із заявою щодо "паспортів" ДНР-ЛНР

В ОБСЄ розкритикували рішення Російської Федерації визнати "документи", видані в окупованих районах Донбасу бойовиками ДНР і ЛНР", і попередили про загрозу зміцненню перемир'я.
Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода, про це розповів генеральний секретар Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) Ламберто Заньєр.
На Мюнхенській конференції з безпеки Заньєр повідомив, що такі дії Росії - це крок назад від і так неблизької мети зупинити війну на Донбасі. Він додав, що визнання так званих паспортів ЛНР-ДНР ускладнить виконання Мінських домовленостей.
За словами генсека ОБСЄ, рішення визнавати "паспорти" "фактично означає визнання і тих, хто видає ці "документи".
Читайте також: Визнання "паспортів ДНР-ЛНР": в Україні знайшли помічників Путіна
Як повідомляв ONLINE.UA, президент Росії Володимир Путін підписав указ про визнання на території РФ документів, що засвідчують особу, виданих "на територіях ОРДЛО(окремих районів Донецької та Луганської областей України)".
У свою чергу президент України Петро Порошенко назвав таке рішення ще одним доказом російської окупації частини Донбасу і порушенням міжнародного права.
Український МЗС, посольство США в Україні і Рада національної безпеки та оборони також засудили визнання "документів" Росією.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?