ОБСЄ заявила про гучний інцидент з бойовиками ДНР
Категорія
Події
Дата публікації

ОБСЄ заявила про гучний інцидент з бойовиками ДНР

ОБСЄ заявила про гучний інцидент з бойовиками ДНР

Представники ОБСЄ повідомили, що під час інспекції територій в зоні бойових дій на Донбасі бойовиками так званої ДНР був відкритий попереджувальний вогонь зі стрілецької зброї.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт місії в Україні.
За словами представників ОБСЄ, патруль організації виявив в селищі Пікузи (колишнє Комінтернове) замаскований сіткою танк невстановленої моделі.
Читайте також: Ро сіяни на Донбасі не ховаються: в ОБСЄ зробили зізнання
"12 лютого, коли спостерігачі зафіксували замаскований танк (невстановленого типу) в підконтрольному "ДНР" с. Пікузи, вони чули 15-20 пострілів зі стрілецької зброї за 50-100 м від позиції СММ недалеко від місця, де стояв танк", - йдеться в повідомленні.
"Спостерігачі визначили, що постріли не були спрямовані безпосередньо на них, а мали попереджувальний характер. СММ негайно покинула це місце", - розповіли представили ОБСЄ.
Також, згідно з повідомленнями місії, виявлена ​​бойова техніка в декількох місцях в окупованому Донецьку: так, мова йде про самохідну гаубицю (2С1 "Гвоздика", 122 мм) в складському приміщенні, розташованому між Кіровським і Петровським районами.
Бойовики не пустили спостерігачів на місце можливого розташування техніки, однак, за експертними оцінками, дві пари слідів, що ведуть всередину складу, належали самохідній гаубиці (2С1) і ще одній одиниці - або танку, або самохідній гаубиці (2С3 "Акація", 152 мм).
Як повідомляв ONLINE.UA, бойовики так званої ДНР всерйоз взялися за представників ОБСЄ, проводячи заходи щодо психологічного тиску на них: 10 лютого в окупованій Горлівці був затриманий автомобіль місії, який протримали на блок-пості більше години.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?