Обсервація та самоізоляція: Рада нарешті визначила різницю
Категорія
Україна
Дата публікації

Обсервація та самоізоляція: Рада нарешті визначила різницю

Обсервація та самоізоляція: Рада нарешті визначила різницю
Джерело:  online.ua

У Верховній Раді підтримали законопроєкт № 3320, який закріплює у законодавстві поняття "самоізоляція" та "обсервація". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт українського парламенту.

За даними Ради, підтримали документ 332 парламентарії.

"Самоізоляція – перебування особи щодо якої є обґрунтовані підстави про ризик інфікування або поширення нею інфекційної хвороби у визначеному нею місці (приміщенні) з метою дотримання протиепідемічних заходів на основі особистого зобов’язання".

Також акт визначає й інше поняття,

"Обсервація – перебування особи щодо якої є ризик поширення інфекційної хвороби в обсерваторі з метою її обстеження та здійснення медичного нагляду за нею".

Згідно із законопроєктом, до надання медичної допомоги можуть долучатися науково-педагогічні працівники вишів чи закладів післядипломної освіти, які займаються підготовкою робітників сфери охорони здоров'я, мають сертифікат лікаря-спеціаліста й необхідну категорію.

Документ встановлює, що норми чинні у весь період карантину та у наступні 30 днів після його скасування.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко терміново звернувся до українців, аби не допустити розповсюдження фейків в суспільстві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?