Обшуки у Кернеса: з'явилися відео та реакція мера Харкова
Категорія
Політика
Дата публікації

Обшуки у Кернеса: з'явилися відео та реакція мера Харкова

Обшуки у Кернеса: з'явилися відео та реакція мера Харкова
Джерело:  online.ua

Мер Харкова Геннадій Кернес прокоментував обшуки у нього, що проводяться 15 вересня співробітниками ГПУ, і назвав справу політичною.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео в YouTube.
"Були поняті, мені було запропоновано видати певні документи. Я сказав, що у мене таких документів немає. Вони сказали, що будуть проводити обшуки, я сказав, що нехай проводять. Все було толерантно. Це зайняло кілька годин. Вони ретельно все перевіряли, я підписав протокол обшуку. У фабулі було написано, що мова про 2008-2010 роки, їх цікавили ці документи", - розповів харківський мер, заявивши, що оперативники нічого не знайшли, а рішення про виділення землі приймає не він сам, а весь депутатський корпус міськради.
Також мер Харкова проїхався по генпрокурору Луценку, заявивши, що привід для обшуків абсолютно надуманий.
"Звичайно, у мене непрості відносини з Юрієм Луценком ще з тих часів, коли він став міністром внутрішніх справ. Мене звинувачували в тому, що я приймаю наркотики, і так далі. Це все, звичайно, не так. Я хотів би розуміти, як боротися з корупцією, якщо її немає? Значить її треба що? Придумати. Такі постанови суду, які я сьогодні читав, я думаю, що це придумана ілюзія, при якій можна провести обшуки", - заявив Кернес.
Крім того, мер Харкова заявив, що не збирається залишати "улюблене і рідне" місто, а тим більше йти у відставку.

Також у мережі з'явилися відео обшуків у готелі "Національ", де живе Кернес.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що інкримінують Кернесу: він брав участь у так званій "кооперативній схемі", згідно з якою з 2008 року харківська міська рада видала зацікавленим особам 900 гектарів землі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?