Обстановка загострилася - Міноборони попередило про нову загрозу
Категорія
Україна
Дата публікації

Обстановка загострилася - Міноборони попередило про нову загрозу

Обстановка загострилася - Міноборони попередило про нову загрозу
Джерело:  online.ua

Міністерство оборони України констатувало нове загострення на Донбасі станом на початок липня. Ворог збільшив кількість обстрілів та цинічно цілить у житлові райони. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

За даними української сторони, станом на 12:00 у п'ятницю, 3 липня, агресор вже завдав 12 ударів від початку доби.

"Окрім 12 прицільних обстрілів наших позицій від початку поточної доби, переважно, з важкого озброєння – мінометів та артилерії, російсько-окупаційні війська зранку застосували міномети по н.п. Зайцеве. Як вже повідомив Штаб ООС, внаслідок цинічного обстрілу збройними формуваннями РФ з мінометів калібру 82-мм по населеному пункту Зайцеве, загинула місцева мешканка 1940 року народження", - пояснили у Міноборони.

Здебільшого обстріли тривали з 05:00 до 08:00 на різних ділянках лінії зіткнення. Ворог використав міномети 82-мм та 120-мм.

"Збройні формування РФ вели обстріли з мінометів різних калібрів в районах н.п. Хутір Вільний, Південне, Залізне, Новотошківське, Шуми, Зайцеве, Авдіївка та Оріхове. Зокрема, після 05:40 в районі Новотошківського окупанти окрім мінометів вели вогонь з артилерії", - додало командування.

Водночас ворог обстрілював околиці Водяного Хутора Вільного, Новотошківського, Авдіївки, Кам'янки й Старогнатівки зі стрілецької зброї та гранатометів.

Українська сторона відповіла на обстріли належним чином.

Як повідомляв ONLINE.UA, українське командування виявило скупчення російських військ на кордоні. Вони перебувають у стані максимальної готовності на випадок наступу.

За словами очільника Головного управління міжнародного співробітництва і верифікації ЗСУ генерал-лейтенант Леоніда Голопатюка, Кремль створив три міжвидових угрупування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?