Обстріл Генконсульства Польщі: з'явилися фото зброї і несподівані деталі
Категорія
Події
Дата публікації

Обстріл Генконсульства Польщі: з'явилися фото зброї і несподівані деталі

Обстріл Генконсульства Польщі: з'явилися фото зброї і несподівані деталі
Джерело:  online.ua

Після обстрілу Генерального консульства Польщі в Луцьку на місці події були виявлені деталі ручного протитанкового гранатомета РПГ-22, інцидент попередньо кваліфікували як теракт, а президент України Петро Порошенко обговорив подію з польським колегою Анджеєм Дудою.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на 112.ua.
"Ніякі провокації не повинні впливати на дружні польсько-українські відносини. Українська влада буде рішуче діяти в майбутньому для запобігання провокаціям, які відбулися сьогодні в Луцьку", - заявили в прес-службі глави держави.
За словами Порошенка, в ході розмови було обговорено залучення польських фахівців до складу оперативно-слідчої групи для розслідування нападу в Луцьку.
"Доручив посилити охорону не тільки дипломатичних представництв в Україні, а й місць історичної пам'яті", - заявив президент України.


За даними поліції, зловмисники вели вогонь з двору консульства, намагаючись потрапити у вікно на останньому поверсі будівлі.
Наразі вирішується питання про відкриття кримінального провадження за статтею "теракт".

Читайте також: З кожним днем ​​все цікавіше: соцмережі розбурхав обстріл Генконсульства Польщі
При цьому факт обстрілу консульства був внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань як теракт, повідомляє прокуратура Волинської області.
"Відомості про терористичний акт (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 258 Кримінального кодексу України) внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань", - йдеться в повідомленні.
Також в прокуратурі додали, що на місці злочину поліцейські знайшли деталі від ручного протитанкового гранатомета.
"Під час огляду місця події вилучено металеві осколки, циліндричний предмет, зовні схожий на хвостовик до реактивної гранати, жолоб з осколковими ушкодженнями. Також вилучено металевий предмет, зовні схожий на кришку тубуса ручного протитанкового гранатомета", - зазначено в заяві.
Тим часом у в мережі з'явилося фото деталей ракети гранатомета, яка була знайдена на місці події.


"Хвостовик" ракети гранатомета, знайдений на місці обстрілу консульства Польщі. Фото: volyn24.com
Крім того, в прокуратурі повідомили, що в цей момент поліція з'ясовує обставини події і людей, які можуть бути причетні до її скоєння.
Триває досудове розслідування.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що Генконсульства Польщі у п'яти містах України не працюють після обстрілу в Луцьку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?