Обстріл на Донбасі: очевидець розповів про сатанізм "руського миру"
Категорія
Події
Дата публікації

Обстріл на Донбасі: очевидець розповів про сатанізм "руського миру"

Обстріл на Донбасі: очевидець розповів про сатанізм "руського миру"
Джерело:  online.ua

Бойовики ДНР, обстрілюючи без розбору Донбас і вбиваючи мирних жителів, показують справжнє обличчя сатанинського "руського миру".
Таку думку в інтерв'ю ONLINE.UA висловив священик Української греко-католицької церкви, капелан Микола Мединський.
На його думку, зараз більше говорять саме про Авдіївку, так як там активізувалися обстріли житлових кварталів, тобто безпосередньо мирних жителів.
"Обстрілюючи жилі квартали, вони (бойовики та росіяни, — ONLINE.UA) фактично руйнують будинки та вбивають тих же людей, які, можливо, їх же й підтримували. Хтось із них любив ДНР, хтось є патріотом України — але вони знищують, не розбираючи. Тим самим показують справжнє обличчя "руського міра", тієї сатанинської орди, яка руйнує все живе навколо себе. І тому, напевно, більше говорять зараз про Авдіївку. Але я вам скажу: те, що відбувається в Авдіївці на цей момент — то є наслідок. Наслідок того, що відбувалося раніше. В 2015 і раніше. Наслідок того, що хтось, прикликаючи російські війська, не усвідомлював чи не хотів усвідомлювати, чим це може закінчитися", - сказав він.
Священик вважає, що ті, хто закликав російські війська на українську землю винні в тому, що відбувається зараз.
"Я коли дивлюся на те, що там відбувається зараз, пригадую слова зі Святого Письма. "Розіпни його! Розіпни", — кричали юдеї, розпинаючи Христа. Кров його — на нас і на дітях наших". Там зараз дуже багато потрібно каяття. Бо топтали український прапор. Розпинали Україну. Думаю, всі розуміють, про що я говорю. Про ті часи, про події ще 2014-2015 років. Розпинали Україну тоді та, можливо, подібне десь відбувається і зараз. Бо не всі ще усвідомили, хто є справжнім винуватцем цих смертей. Але зараз дуже багато потрібно каяття. Каяття за ті злочини, каяття за те, що відбулося, каяття за те, що смерть прикликали на нашу землю", - зазначив капелан.

Читайте також: Здавалося, що небо розколеться, а земля хиталася під ногами - очевидець про обстріл на Донбасі
Мединський зазначив, що більшість людей, які живуть на раніше окупованих, а нині звільнених територіях Донбасу, вже зробили висновки.
"Більшість - зробила. Але, на жаль, частина тих людей, які навіть зараз намагаються звинуватити Київ, звинуватити "укрів", які розповідають "не ми до вас прийшли, а ви до нас", розділяючи територію України. І абсолютно в цей час не згадують Росію, від снарядів якої вони гинуть. Я думаю, треба розібратися багатьом спочатку всередині. Розібратися зі своєю свідомістю, розібратися з тими навіть цінностями, які ми сповідуємо. Згадайте слова Лесі Українки: "Слово, моя ти Єдиная зброя!" Зараз дуже багато треба працювати над свідомістю людей, виховуючи в них дух Христа і український дух", - підкреслив капелан.
Більше  читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Росія, не розбираючись, знищує і фанатів ДНР, і патріотів України - очевидець про бої на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?