Обвал гривні на міжбанку: куди далі піде курс долара
Категорія
Економіка
Дата публікації

Обвал гривні на міжбанку: куди далі піде курс долара

Обвал гривні на міжбанку: куди далі піде курс долара
Джерело:  online.ua

Сьогоднішня торгова сесія на міжбанківському валютному ринку призвела до помітного подорожчання валюти. Станом на 14:15 курс долара виріс до 27,23 грн, євро – до 30,63 грн. Як повідомляє ONLINE.UA, з моменту відкриття торгів фіксується суттєве перевищення попиту над пропозицією.

На 12:00 довідковий курс НБУ встановлено на рівні 23,23 грн/долар. Найбільша активність торгових операцій спостерігалась з моменту відкриття міжбанку о 10:00. Фінансові експерти прогнозують, що за підсумками дня обсяг операцій становитиме 410-440 мільйонів доларів. Кількість торгових угод може досягти 570-600 при середньому розмірі лоту до 1 млн доларів.

Що буде далі з валютним ринком та курсом долара? На думку деяких аналітиків, зараз йде гра на підвищення курсу. Вона пов’язана з наступними причинами:

  1. Настав період виплати дивідендів у «дочок» іноземних компаній.

  2. Збільшення попиту на валюту з боку великих компаній-імпортерів, як на фоні побоювання подальшого росту валюти, так і за рахунок імпортерів енергоносіїв.

  3. Активізація готівкового ринку в частині скупки валюти населенням і поступового зростання цінників в обмінниках.

  4. Нацбанк поки не виявляє ознак активного бажання стримувати курс, тому що не хоче витрачати резерви перед періодом пікових виплат за зовнішніми боргами.

Нагадаємо, що сьогодні було оголошено приблизні параметри бюджету на 2020 рік, у тому числі розмір мінімальної зарплати та середній курс долара.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?