Очевидець перерахував тих, хто здавав Донецьк Росії
Категорія
Україна
Дата публікації

Очевидець перерахував тих, хто здавав Донецьк Росії

Очевидець перерахував тих, хто здавав Донецьк Росії
Джерело:  online.ua

Ультрас "Шахтаря" Віталій Овчаренко назвав тих, хто здавав Донецьк Росії в 2014 році і розповів, як людей примусово звозили на мітинги.


Про це він розповів в інтерв'ю для ONLINE.UA.


"Координувати рух приїжджими російськими бойовиками. А допомагали їм регіонали, комуністи, члени там ПСПУ всяких, колишні члени силових структур, афганці. Бійцівський клуб «Оплот», створений колишнім правоохоронцем Жиліним, активно тітушек поставляв - і в Харків, і в Донецьк - цей рух потім переріс в батальйон «Оплот». на жаль, і донецька організація «Ніхто, крім нас» в цьому брала участь. Але, потрібно пам'ятати, що багато її представники і за Україну воювали", - говорить він.


"Важливу роль зіграли різного роду козацькі і Реконструкційна організації - вони і пропагандою активно займалися, молодь рекрутували. Розвивали в школах «регіональний патріотизм». Ось в Харцизьку активно працювали з молоддю ветеранські організації - 9 травня, червоні прапори, БТРи - і ще до війни це вже дратувало. і шахтарі допомогли. Їх як худобу вантажили в автобуси і звозили стояти на мітингах. і вони як раби стояли. і коли міркують про особливий шахтарський дух, я говорю: «Пірдуха - ось що таке дух шахтарський!»", - додав Овчаренко.


"До цього їх Партія регіонів використовувала, зараз - сепари. Кричали, що Україна їм шахти закриває - ось, хочеться запитати: «Як, працюють зараз шахти? Як - побудували Донбас?»", - сказав ультрас.


"Так і вийшло - всі ці донецькі прихильники "федералізації", "особливих статусів" та іншого намагалися зобразити свою гру, а росіяни в цей час підвозили зброю. І всі отримали війну", - закінчив він.


Повний текст інтерв'ю  читайте на ONLINE.UA: Як полювали на тітушек ДНР - спогади донецького партизана.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?