Очікуємо до кінця року - Україну невідкладно попередили
Категорія
Україна
Дата публікації

Очікуємо до кінця року - Україну невідкладно попередили

Очікуємо до кінця року - Україну невідкладно попередили
Джерело:  online.ua

Вакцину проти коронавірусу COVID-19 розробляють водночас за кількома проєктами. Україна може претендувати на препарат вже на початку 2021 року, якщо зареєструється офіційно. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

За його словами, на завершальній стадії розробки знаходяться одразу декілька проєктів.

"У світі 25 вакцин проходять клінічні випробування, і шість із них наблизилися до завершальної стадії. Результатів ми очікуємо до кінця року, а серійне виробництво, ми сподіваємося, почнеться на початку 2021 року. Вакцини повинна з'явитися, зокрема, для України, для профілактики поширення COVID-19", - пояснив Ляшко.

Головний санлікар зауважив, представники українського уряду наразі можуть звернутися до глобальної ініціативи COVAX зі спеціальним проханням. Воно може стосуватися надання вакцини шляхом щеплень для людей з групи ризику чи інших окремих категорій.

"За цим механізмом кожна країна отримає вакцини, щоб покрити 20% населення. Для України це приблизно 8 млн доз", - додав він.

Нагадаємо, станом на ранок у вівторок, 4 серпня, в Україні встановили 74 219. За попередню добу нових 1061 випадок, така тенденція утримується протягом багатьох днів — коли реєструють понад тисячу нових.

Тим часом у світі показник захворюваності сягнув понад 18,2 мільйона випадків COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, гендиректор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус звернув увагу на те, що станом на сьогодні у світі проходять розробки вакцин проти коронавірусу. Проте наразі невідомо, чи одна з них стане справді ефективною у боротьбі зі збудником COVID-19, і це, за словами посадовця, важливо розуміти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?