Очільник Євроради закликає призупинити членство РФ у Радбезі ООН
Категорія
Політика
Дата публікації

Очільник Євроради закликає призупинити членство РФ у Радбезі ООН

Очільник Євроради закликає призупинити членство РФ у Радбезі ООН
Джерело:  online.ua

23 вересня глава Європейської Ради Шарль Мішель виступив із закликом про призупинення членства Росії в Раді безпеки Організації Об'єднаних Націй. Свою пропозицію він озвучив на Генеральній Асамблеї ООН у Нью-Йорку.

Джерело: "Європейська правда"

Глава Євроради закликає призупинити членство РФ у Радбезі ООН

Коли постійний член Ради Безпеки розпочинає неспровоковану і невиправдану війну, війну, яка засуджується Генеральною Асамблеєю, призупинення членства цього члена в Раді Безпеки, на мій погляд, має бути автоматичним. Використання права вето має бути винятком, але воно стало, як ми бачимо, правилом. Реформа необхідна і невідкладна, - підкреслив Шарль Мішель.

Що важливо розуміти, 5 постійних членів Ради Безпеки ООН - Китай, США, Франція, Британія і Росія - мають право вето на резолюції.

Не можна також забувати про те, що Рада Безпеки є найвпливовішим органом ООН, оскільки її резолюції є обов'язковими для виконання країнами-членами. Відповідно до Статуту ООН, Рада Безпеки несе "головну відповідальність за підтримання міжнародного миру і безпеки".

Український лідер Володимир Зеленський багато разів вимагав позбавити країну-агресорку права вето, поки вона веде війну проти України.

Окрім того, офіційна Анкара виступає за скасування права вето в системі Ради безпеки ООН.

Нещодавно очільник Білого дому Джо Байден повідомив, що підтримує розширення кількості постійних та непостійних членів Ради безпеки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?