Очільник ГПУ нарешті розповів про реформу відомства
Категорія
Україна
Дата публікації

Очільник ГПУ нарешті розповів про реформу відомства

Очільник ГПУ нарешті розповів про реформу відомства
Джерело:  rbc.ua

Генпрокурор Руслан Рябошапка заявив, що співробітники НАБУ допомагатимуть перевіряти добропорядність співробітників прокуратури. Варто зазначити, що на реформу ГПУ генпрокурор відводить два роки, передає ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

"Це максимальний термін, за який потрібно завершити очистку прокуратури", - заявив він.

Рябошапка наголосив, що переатестація - тільки перший етап, після якого потрібно буде набрати нових людей. При реформі прокуратури генпрокурор обіцяє враховувати досвід Нацполіції.

"Ми розуміємо, які там були проблеми і помилки. І ми будемо намагатися уникнути повторення цих помилок", - розповів Рябошапка.

Генпрокурор розповів про домовленість з "колегами з НАБУ", щоб вони допомогли з перевіркою доброчесності співробітників прокуратури. Крім того, він пообіцяв врахувати досвід невдалої, на його думку, спроби реформи прокуратури 2015-2016 років. Рабошапка анонсував розробку критеріїв для оцінки діяльності правоохоронних відомств до нового року - окремо для ГПУ, ГБР, НАБУ, СБУ і Нацполіції.

Як повідомляє ONLINE.UA, Рябошапка раніше заявив, що Конституційний суд може скасувати люстраційний закон ще до того, як оновлена Верховна Рада зможе проголосувати за його розширення. Президентська команда була зацікавлена у розширенні дії законодавства на посадовців часів Петра Порошенка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?