Очільник МАУ зробив гучну заяву
Категорія
Україна
Дата публікації

Очільник МАУ зробив гучну заяву

Очільник МАУ зробив гучну заяву
Джерело:  online.ua

Очільник МАУ Євген Дихне наголосив, що винними в катастрофі українського літака біля Тегерана є іранська влада, яка не закрила повітряний простір на тлі ескалації в регіоні, повідомляє ONLINE.UA.

"Якщо ви хочете знати мою думку: винен той, хто не закрив простір над країною... Влада Ірану повинна була подбати про безпеку не тільки нашого борту, а й усього свого повітряного простору, або закрити його, якщо вони неготові нести відповідальність за безпеку, як це передбачено міжнародними вимогами", - вважає Дихне.

Окрім того, він звинуватив Тегеран у порушенні своїх міжнародних угод - незабезпеченні безпеки іноземних пасажирських літаків.

 "Ми забезпечили, а вони ні", - наголосив очільник МАУ.

 Також Дихне нагадав, що Іран наразі для МАУ закритий.

"На цей момент навіть не розглядається (відновлення польотів. - ред.)", - сказав він.

Варто зазначити, що нещодавно глава МЗС України Вадим Пристайко заявив, що за аварію літака МАУ повинні понести відповідальність не тільки іранські військові нижньої ланки, а й їхнє керівництво. За його словами, слідчі повинні дізнатися, хто віддав наказ і хто натиснув кнопку. В Ірані стверджують, що заарештували кількох осіб, яких підозрюють у причетності до збитого українською літака.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо виступив з новою гучною заявою. Він стверджує, що пасажири українського літака МАУ, який ракетним ударом збили іранські військові під Тегераном, були б живі, якби не загострення конфлікту між США та Іраном.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?