Очільник МОЗ повідомив українцям про ще одну масштабну проблему - у чому річ
Категорія
Україна
Дата публікації

Очільник МОЗ повідомив українцям про ще одну масштабну проблему - у чому річ

Очільник МОЗ повідомив українцям про ще одну масштабну проблему - у чому річ
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов поділився з українцями шокуючою інформацією - він розповів, що в поточному році у близько тисячі лікарень по всій Україні було недостатнє фінансування. За його словами, менше коштів, ніж виділяли раніше, направили в регіональні лікарні, а також в дитячі та інфекційні заклади. З такою заявою глава МОЗ виступив в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

Максим Степанов також звернув увагу на те, деякі з лікарень недоотримали 50% фінансування.

"Ми зустрілися з Національною службою здоров'я, на початку квітня, коли вони вже уклали всі договори. У розрахунках, які вони мені дали, 984 лікарні отримали фінансування менше, ніж торік. З них 332 - на 50% менше, ніж в минулому році", - підкреслив очільник МОЗ.

Окрім того, Степанов звернув увагу на те, що фінансування цілих напрямків, наприклад, протитуберкульозного або психіатричного, в Україні зараз скоротилося на 70-80%.

Що важливо розуміти, нещодавно український лідер Володимир Зеленський під час пресконференції до річниці його обрання на посаду виступив з неочікуваною заявою — він підкреслив, що перший етап медичної реформи непоганий, а другий потрібно переглянути. На його переконання, пандемія коронавірусу продемонструвала усім, що реформи не вийшло і це потрібно визнати, щоб рухатися далі.

"COVID-19 показав, що реформи не вийшло. Там є нормальні речі, які були зроблені, але дуже багато всього, на що не звертали увагу, і ми опинилися просто голі медично перед таким викликом. Ось чому я кажу, що треба переглядати реформу", – заявив Володимир Зеленський.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у парламенті розгорівся новий резонансний скандал. Зазначається, що нардепка "Голосу" Олександра Устінова під час виступу у Раді звинуватила главу МОЗ у брехні, а також попередила, що її фракція буде збирати голоси за відставку Максима Степанова з посади міністра охорони здоров’я.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?