Очільники МЗС 5 країн готують термінову зустріч - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Очільники МЗС 5 країн готують термінову зустріч - що відбувається

Очільники МЗС 5 країн готують термінову зустріч - що відбувається
Джерело:  online.ua

Очільники МЗС п'ятьох країн, громадяни яких загинули в авіакатастрофі в Ірані, зберуться 14 – 16 лютого для спільних обговорень щодо розслідування катастрофи. Наразі відомо, що захід пройде в межах Мюнхенської безпекової конференції. Наразі влада Канади вже виступила з жорсткою заявою через зволікання іранських слідчих. Глава МЗС країни Франсуа-Філіп Шампань закликав якомога швидше розшифрувати чорні скриньки з літака, передає ONLINE.UA.

"Чорні скриньки повинні бути завантажені й інформація з них проаналізована без затримок. До цього закликає Чиказька конвенція. Просимо Іран дотримуватися її. У нас є запитання", – наполіг Шампань.

Варто зазначити, що про майбутню зустріч очільників МЗС у Мюнхені розповів український колега Шампаня – Вадим Пристайко.

"Під час Мюнхенської конференції ми плануємо зустріч 5 міністрів закордонних справ націй, які постраждалих через збиття нашого літака в Ірані", - заявив він в ході візиту до Чехії.

Що важливо, Пристайко спростував інформацію про те, що український лідер нібито відмовився від компенсацій з боку Ірану.

"Ми не відмовляємося. Ба більше, ми вимагаємо від Ірану визнати не лише свою провину, а одразу без затримки передати нам чорні скриньки, а також вирішити питання з компенсаціями родинам загиблих" – сказав міністр.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Україна нагадала Ірану про необхідність виконання жорстких вимог стосовно катастрофи лайнера "МАУ", який впав після ураження ракетою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?