Очільниця Міносвіти виступила з важливою заявою про долю випускників шкіл
Категорія
Україна
Дата публікації

Очільниця Міносвіти виступила з важливою заявою про долю випускників шкіл

Очільниця Міносвіти виступила з важливою заявою про долю випускників шкіл
Джерело:  online.ua

Міністерка освіти України Ганна Новосад заявила, що в уряді поставили амбітну мету – через 5 років принаймні 45% випускників шкіл обиратимуть для навчання заклади професійної технічної освіти. Варто зазначити, що для цього Кабінет Міністрів розробив план дій, передає ONLINE.UA.

"Ми дуже хочемо, щоб професійна освіта стала не просто місцем, де хтось навчається після 9 класу три роки. Це має бути та ланка освіти, куди може прийти кожен дорослий, який хоче перекваліфікуватися і отримати швидко нову спеціальність та вийти на ринок праці", - заявила чиновниця.

На думку Новосад, в Україні бракує кваліфікованих працівників. Задля того, щоб стимулювати випускників шкіл йти вчитись в училища, уряд планує модернізувати мережу професійних технічних закладів.

Окрім того, в планах також створити сучасні майстерні в закладах профтехосвіти та надати більше автономії таким закладам. Новосад наголосила, що за наступні три роки планується створення 7 центрів професійної досконалості у 7 регіонах України.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Новосад заявила, що проєкт державного бюджету-2020 закладено 30% гарантованої надбавки за престижність. На це в уряді додатково виділили 2,2 мільярда гривень. Варто зазначити,що надбавку отримуватимуть вчителі в усіх регіонах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?