Одеський губернатор розповів, чому його батько підтримав бойовиків ДНР
Категорія
Політика
Дата публікації

Одеський губернатор розповів, чому його батько підтримав бойовиків ДНР

Одеський губернатор розповів, чому його батько підтримав бойовиків ДНР
Джерело:  Думська

Новий керівник Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов розповів, чому  його батько, колишній депутат міськради Слов'янська, підтримав у 2014 році проведення так званого "референдуму про незалежність ДНР".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Думську.
Степанов стверджує, що його батька, лікаря та екс-депутата Слов'янської міськради Володимира Степанова змусили голосувати за створення так званої "Слов'янської народної дружини" і проведення псевдореферендума.
«У квітні місяці (2014 року, - ред.) тисячі жителів міста Слов'янська опинилися в зоні російської агресії... Озброєні люди, не завжди в нормальному психічному стані...» - сказав глава Одеської ОДА, додавши, що ту сесію провели «під дулами автоматів» .
Степанов зазначив, що не побажав би нікому пережити те, що пережив його батько, маючи на увазі, що тому погрожували, якщо він не підтримає бойовиків ДНР.

Читайте також: Стало відомо, як давно в Україні зароджувався сепаратизм
За словами політика, його сім'я ніколи не підтримувала агресію Росії проти України.
«Ми українці до мозку кісток», - підкреслив він.
Він також розповів, що після «тих подій» вивіз батьків зі Слов'янська і тільки недавно вони повернулися назад. Зараз Степанов-старший продовжує займати посаду головного лікаря міської лікарні.
Нагадаємо, в квітні 2014 року Слов'янськ був захоплений групою російських диверсантів, якими керував росіянин Ігор "Стрєлков" - Гіркін. Захоплення міста стало поштовхом до початку так званої "російської весни" на Донбасі, яка пізніше вилилася в кровопролитні бойові дії на території двох українських областей. Слов'янськ був звільнений українськими військами 5 липня 2014 року.
Як повідомляв ONLINE.UA,  Максим Степанов був призначений на посаду керівника Одеської обласної державної адміністрації 20 грудня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?