Один із керівників ЦВК назвав кращу для України систему виборів
Категорія
Політика
Дата публікації

Один із керівників ЦВК назвав кращу для України систему виборів

Один із керівників ЦВК назвав кращу для України систему виборів
Джерело:  online.ua

Заступник голови ЦВК Андрій Магера вважає пропорційну систему відкритого типу найбільш прийнятною для проведення виборів в Україні.
Про це Магера розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
На питання журналіста про те, яка виборча система буде найкращою для України, заступник голови ЦВК сказав: "Та, яку нам рекомендували Парламентська асамблея Ради Європи у 2010 році. Це та система, яку підтримав Євромайдан, і це було однією з вимог Революції Гідності. Це та система, яку взялася впроваджувати коаліція в парламенті на першій своїй сесії. І, по-четверте, це і виборча система, яку бачить президент у своєму щорічному посланні до Ради, зокрема за вересень 2016 року. У всіх випадках мова йде про пропорційну виборчу систему відкритого типу, у багатьох випадках відзначається, що з регіональними виборчими списками".
За його словами, зараз в парламенті є законопроекти, які дають можливість застосувати таку систему в нашій країні.
"Відповідні проекти в Раді вже є. Останній з них - це проект Виборчого Кодексу, зареєстрований групою народних депутатів - Андрієм Парубієм, Олександром Черненком, Леонідом Ємцем і багатьма іншими. Іншого варіанту тут немає, саме пропорційна система відкритого типу дає можливість виборцю обирати не тільки партію, а й віддавати перевагу комусь із кандидатів цього списку", - сказав Магера.
Читайте також: Порошенко може погодитися на дострокові вибори Ради: з'явилася цікава версія
"Тут хочу відзначити, що в 2015 році місцеві вибори не проходили за пропорційною системою відкритого типу. Чому? Тому що виборцям партія нав'язувала одного-єдиного кандидата. Тому називати це пропорційною системою відкритого типу не можна", - уточнив він.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Водіїв і коханок в списках ніколи не було надто багато - Андрій Магера про вибори і "болото" в Раді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?