Одіозний ватажок бойовиків ДНР довів підлеглих до бунту: соцмережі в захваті
Категорія
Події
Дата публікації

Одіозний ватажок бойовиків ДНР довів підлеглих до бунту: соцмережі в захваті

Одіозний ватажок бойовиків ДНР довів підлеглих до бунту: соцмережі в захваті

Ватажок бойовиків ДНР в бандформуваннi "Сомалі" Михайло Толстих на прізвисько Гіві довів своїх підлеглих до бунту - після одного місяця боїв на промзоні Авдіївки бойовики вимагають негайно їх звільнити і розірвати контракти.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook журналіста Юрія Бутусова.
"Один з провідних російських пропагандистів війни проти України - Андрій Червонець, опублікував вражаюче "Звернення бійців Сомалі до командування 1-го армійського корпусу ДНР". У цьому зверненні розповідається про повну деморалізацію батальйону "Сомалі", яким командує терорист "Гіві" - Михайло Толстих. 60% солдатів батальйону "Сомалі" 1-го армійського корпусу ЗС РФ звільняються - пишуть, що комбат терористів Михайло Толстих "насильством і обманом намагається утримувати військовослужбовців". Вони всі раптом вирішили розірвати контракт і звільнитися з "армії ДНР". Поки сиділи в тилу і грабували - то все було добре, але ось якийсь місяць на промзоні - і майже всі стали пацифістами. А служити в "Сомалі" на промзону нові бойовики вже не йдуть!", - написав він.
За його словами, через місяць боїв в промзоні Авдіївки батальйон "Сомалі" став небоєздатним.
"Червонець не написав, де зараз "Сомалі" - але ми-то знаємо, що на насправді місяць тому "Сомалі" зайняв позиції в "промзоні" Авдіївки. Вони замінили підрозділи бригади "Республіканської гвардії ДНР". Її підрозділи були виведені на ротацію через великі втрати, яких противник зазнав в боях з 122-м батальйоном 81-ї бригади, окремими підрозділами 58-ї бригади, і 5-м батальйоном Української добровольчої армії. I ось результат - через місяць ближніх боїв і батальйон "Сомалі" теж небоєздатний", - зазначив Бутусов.




Користувачів мережі новина про проблеми у бойовиків ДНР порадувала. Командир одного з підрозділів, який захищає промзону Авдіївки, Масі Найєм в Facebook написав: "Це прекрасна новина. Всім нашим з 81 бригади (90 бат і 122 бат) - до прочитання".
Олексій Пуляєв: "Є тільки один спосіб звільнитися і залишитися живим: здатися ЗСУ прихопивши килим з Гіві".
Євген Ирхин: "Прошу звільнити мене за власним бажанням..."
Як повідомляв ONLINE.UA,  в бандформуваннi "Сомалі" почастішали випадки дезертирства і непокори керівництву.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?