Одна з країн несподівано кинулася вітати Трампа з перемогою на виборах президента США
Категорія
Світ
Дата публікації

Одна з країн несподівано кинулася вітати Трампа з перемогою на виборах президента США

Одна з країн несподівано кинулася вітати Трампа з перемогою на виборах президента США
Джерело:  online.ua

3 листопада в США відбулася одна з найдовгоочікуваніших політичних події 2020 року — вибори нового лідера Сполучених Штатів Америки. Попри те, що підрахунок голосів досі триває, одна з країн чомусь вирішила не чекати офіційних результатів та кинулися вітати з перемогою очільника Білого дому Дональда Трампа, хоча він, до слова, поки поступається своєму єдиному супернику, кандидату від демократів Джо Байдену. Прем’єр-міністра Словенії Янеза Янша це все одно не зупинило і він першим привітав чинного американського лідера з "перемогою" на своїх сторінках в соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

"Цілком ясно, що американський народ обрав Дональда Трампа та Майка Пенса ще на 4 роки. Більше затримок і фактів заперечення від мейнстрімових ЗМІ додають до остаточного тріумфу президента. Вітаю республіканську партію з сильними результатами по всій країні", — написав Янша у Twitter.

Не можна не згадати про те, що Словенія є батьківщиною першої леді Меланії Трамп. Можливо, саме тому прем’єр-міністр так хотів догодити очільнику Білого дому та його дружині, що навіть не дочекався офіційних результатів виборів. Як уже згадувалося раніше, Янез Янша публічно підтримав Дональда Трампа ще перед виборами президента США. Що цікаво, Янша є лідером Демократичної партії Словенії, а Трамп, як відомо, є республіканцем.

Варто зазначити, що Джо Байден перехопив лідерство в штаті Вісконсин за результатами обробки 95% відсотків бюлетенів. У демократ наразі 49,4% голосів, його суперник від республіканців Дональд Трамп має 49,1% голосів виборців. Що важливо розуміти, перемога у Вісконсині дає 10 голосів виборників, загалом для перемоги на виборах президента необхідно мінімум 270 голосів. Цей штат входить до списку ключових, де перемогу одного із кандидатів майже неможливо спрогнозувати.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда Меркель відреагувала на останні події в США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?