Одна з областей відмовилася послабляти карантин - у чому причина
Категорія
Україна
Дата публікації

Одна з областей відмовилася послабляти карантин - у чому причина

Одна з областей відмовилася послабляти карантин - у чому причина
Джерело:  online.ua

На Рівненщині вирішили не послабляти найближчим часом карантинні обмеження — причиною став новий антирекорд хворих на COVID-19 за добу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на очільника місцевої ОДА Віталія Коваля у Facebook.

За його словами, пом'якшення відтермінували через підтвердження 66 нових випадків інфекції за останню добу.

"Наголошую, в зв’язку з продовженням карантину, обмеження, які діяли до цього часу, залишаються. Якщо впродовж останніх 7 днів на території області буде зафіксовано не більше 150 випадків захворюваності населення на коронавірус, обласна комісія ТЕБ та НС перегляне своє рішення", - пояснив Коваль.

Слід зауважити, місцем потужного спалаху COVID-19 у Рівненській області став Здолбунівський будинок-інтернат, де знаходяться громадяни третього віку та люди з інвалідністю. Кількість випадків в установі сягнула 12 - 6 робітників та стільки ж жителів. Вісім хворих перевели на стаціонарне лікування, інші — на самоізоляції.

Наразі інтернат закрили для відвідування. Усі контактні особи — під наглядом.

"Дав доручення пропрацювати механізм вахтового чергування в закладі і провести службове розслідування щодо цієї ситуації", - підкреслив голова ОДА.

Нагадаємо, перші послаблення в Україні стали чинними вже з 11 травня. Нові передбачаються 22 числа, однак уряд визначив карантинний режим з цього дня як адаптивний. Це означає, що регіони не будуть усі синхронно послабляти обмеження, це можливо лише у разі поліпшення ситуації в кожному окремо.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві освіти та науки розповіли про умови роботи дитячих садків після чергових послаблень карантинного режиму. За словами в.о. голові відомства Любомири Мандзій, дітям та робітникам установ регулярно вимірюватимуть температуру тіла. Жодна людина не потрапить всередину, якщо матиме температуру від 37,2 градуса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?