Офіційно названо ім'я вбивці Вороненкова
Категорія
Події
Дата публікації

Офіційно названо ім'я вбивці Вороненкова

Офіційно названо ім'я вбивці Вороненкова
Джерело:  online.ua

У МВС підтвердили, що убивцею екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова є Павло Паршов.
Онлайн- хроніку подій в зв'язку з вбивством екс-депутата російської Держдуми в Києві читайте на ONLINE.UA
Про це заявив народний депутат України, радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Антон Геращенко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його Facebook.
"Вбивство Дениса Вороненкова було скоєно громадянином України Паршовим Павлом Олександровичем, 1988 року народження, уродженцем міста Севастополь, агентом російських спецслужб", - підкреслив Геращенко.

Читайте також: Пу тін в день вбивства Вороненкова прийшов на "Останню жертву": в мережі їдко кепкують
"За своє життя Павло Паршов ніколи офіційно не виїжджав за кордони України. Але в лютому 2015 року він перетнув кордон України, пройшовши пішки через один з КПП на кордоні з Білоруссю, - продовжив нардеп. - У Росії, де він перебував перед закиданням в Україну, він пройшов курс спеціального навчання в школі для диверсантів, створеній ще за часів сталінського НКВС. Йому було поставлено завдання вжитися в один з підрозділів збройних сил або Національної гвардії, що бажано має гучне ім'я в суспільній свідомості, і робити вигляд, що він звичайний солдат".
"Здоровий, дужий юнак, громадянин України, успішно виконав завдання російських спецслужб і рік прослужив в одному з підрозділів Національної Гвардії. У бойових діях участі не брав. Звільнився в серпні 2016 року. Після чого чекав отримання команди діяти з Москви. Вчора він її отримав, а сьогодні виконав, забравши з собою в могилу Дениса Вороненкова", - додав радник Авакова.
За словами Геращенка, слідство продовжує встановлювати всі обставини того, що сталося, проте вже ясно, що критерії перевірки при прийомі в Національну гвардію, ЗСУ і інші силові структури повинні піддатися жорсткому перегляду.
"Оскільки невідомо поки ще, скільки таких Павлов Паршових заслані до нас за останні роки в українські спецслужби, поліцію, Національну Гвардію, Збройні сили, інші органи влади. І скільки ще лиха вони можуть принести нашій багатостраждальній Україні, починаючи від терактів проти відомих журналістів і політиків, аж до диверсій на транспорті і військових об'єктах", - підкреслив він.



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в мережі з'явилося фото Павла Паршова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?