Оголошено початок розробки тихого надзвукового літака
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Оголошено початок розробки тихого надзвукового літака

Оголошено початок розробки тихого надзвукового літака
Джерело:  itc.ua

NASA оголосило про підписання контракту з корпорацією Lockheed Martin, для перерахування $20 млн протягом 17 місяців на розробку тихого надзвукового літака X-Plane.
Про це повідомляє ONLINE.UA.
Про початок розробки X-Plane глава NASA Чарльз Болден оголосив на спеціальному заході в Національному аеропорту імені Рейгана в передмісті Вашингтона.
«NASA робить все можливе, щоб зробити польоти більш екологічно чистими, безпечними і тихими - в рамках цих зусиль ми розробляємо літак, який подорожує швидше, і авіаційну систему, яка працює більш ефективно», - сказав Болден.
Новий літак буде використовувати технологію зменшення надзвукового шуму (QueSST), яка, як стверджується, забезпечить зниження інтенсивності шуму до рівня м'яких пульсацій, схожих на «надзвукове серцебиття», замість оглушливих акустичних ударів, що видаються існуючими надзвуковими літаками. Передбачається, що X-Plane буде виділятися вузькими і довгими крилами, вбудованими в фюзеляж електричними двигунами, і використовувати біопаливо в якості енергії для польотів.
Розробка X-Plane ведеться в рамках програми New Aviation Horizons, метою якої є зменшення рівня викидів і шуму за рахунок розробки нових конструкцій літаків. Розробка початкового дизайну - тільки перший етап, після нього піде етап детального проектування, будівництво дослідного екземпляра літака і перші льотні польоти. До слова, випробувальні польоти повинні початися приблизно в 2020 році.
Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в НАСА показали унікальні крижані каньйони Плутона.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?