Охорона президента ПАР намагалася провезти у Польщу 12 контейнерів зброї
Категорія
Світ
Дата публікації

Охорона президента ПАР намагалася провезти у Польщу 12 контейнерів зброї

Охорона президента ПАР намагалася провезти у Польщу 12 контейнерів зброї
Джерело:  online.ua

Охорона президента Південно-Африканської Республіки (ПАР) Сиріла Рамафоси перед поїздкою до Києва привезла до Варшави 12 контейнерів зі зброєю.

Джерело: Rzeczpospolita

Рамафоса прилетів до Варшави з 120 охоронцями та контейнерами зброї

Президент ПАР прилетів до Польщі одним літаком, а в іншому літаку, який його супроводжував, перебувало 120 осіб – журналісти та співробітники його охорони. Крім них, були також військові та спецназівці.

У четвер ввечері, 15 червня, польські митники не дозволили їм вийти з літака та забрати багаж. Про це повідомила журналістка південноафриканського видання Sowetan Live Аманда Хоза, яка перебувала на борту.

ПАР звинуватила Польщу у расизмі

Командувач охорони Рамафоси генерал-майор Воллі Роуд звинуватив польський уряд у «навмисному саботажі» миротворчої місії президента Південної Африки.

Разом із лідерами Сенегалу, Коморських Островів, Замбії та прем’єр-міністром Єгипту – через Варшаву та Жешув – Рамафоса вирушив до Києва на переговори з президентом Володимиром Зеленським.

Його багаточисельна охорона застрягла у Варшаві.

Генерал додав, що поведінка польської влади є "дивною та расистською". Однак він не згадав, що охорона під його керівництвом намагалася вивантажити з літака дванадцять контейнерів зі зброєю.

Після приземлення у Варшаві, Рамафоса (як і всі лідери до нього) поїхав до Києва без своїх охоронців.

Йому б це не допомогло в країні, у якій ведеться війна, і невідомо, як би українські прикордонники відреагували на натовп озброєних силовиків, які хотіли б перетнути кордон. Можна припустити, що добре, що вони не виїхали з Варшави. Принаймні залишилися живі, - пише Rzeczpospolita.

Невідомо, чи брав Рамафоса своїх охоронців зі зброєю у візит до Санкт-Петербурга на зустріч із Володимиром Путіним.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?