"Океану Ельзи" - 22: з'явилося відео першого виступу гурту на ТБ
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

"Океану Ельзи" - 22: з'явилося відео першого виступу гурту на ТБ

"Океану Ельзи" - 22: з'явилося відео першого виступу гурту на ТБ
Джерело:  YouTube

Сьогодні, 12 жовтня, культовий український гурт "Океан Ельзи" святкує день народження - колективу виповнилося 22 роки.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter Святослава Вакарчука.
"Сьогодні #okeanelzy22. Дякуємо 222 мільйони разів. Кожному нашому шанувальнику. Тим що є, і тим що буть. З вами завжди весна!", - написав неззмінний лідер колективу.


Нагадаємо, одного дня на вечірці троє музикантів: Юрій Хусточка, Денис Глінін і Павло Гудімов (тоді вони були учасниками іншого гурту - "Клан тиші") почули спів 19-річного студента факультету теоретичної фізики Святослава Вакарчука і запросили його до гурту.
А 12 жовтня 1994 року, як прийнято вважати, був заснований новий гурт — "Океан Ельзи".
Після чого, склад колективу кілька разів змінювався.
А з квітня 2013 року і по сьогодні учасниками гурту є: Святослав Вакарчук (вокал), Денис Глінін (ударні), Денис Дудко (бас-гітара), Мілош Еліч (клавішні) і Володимир Опсеніца (гітара).
Багаточисельні шанувальники легендарного колективу залишили коментарі під твітом Вакарчука із словами вдячності за їхню творчість.



В Україні та за її межами пісні ОЕ знають напам'ять, цитують, композиції гурту стають гімном.
Сьогодні пропонуємо пригадати перший виступ "океанів" на ТБ. Це сталося в 1995 році у програмі "Дека".


Як повідомляв ONLINE.UA, 6 жовтня на стадіоні "Авангард" у Краматорську Донецької області відбувся останній в нинішньому році безкоштовний концерт легендарної української групи "Океан Ельзи", на який, за даними ЗМІ, на стадіоні зібралося близько 50 тисяч чоловік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?