Окупантам не вдасться швидко захопити Сєвєродонецьк
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупантам не вдасться швидко захопити Сєвєродонецьк

Окупантам не вдасться швидко захопити Сєвєродонецьк
Джерело:  online.ua

Аналітики з американського Інституту вивчення війни зазначають, що кремлівській окупаційній армії навряд чи вдасться за лічені дні захопити Сєвєродонецьк, оскільки військові РФ не мають навичок ведення бойових дій у забудованій місцевості.

Джерело:  ISW

В окупантів є проблеми зі штурмом Сєвєродонецька 

Експерти зазначили, що російські сили продовжують нарощувати позиції навколо міста, але ще не оточили українських захисників. ВСУ тримають оборону на сході України і сповільнили просування окупантів.

Російські сили, швидше за все, продовжать поступовий наступ і можуть найближчими днями оточити Сєвєродонецьк, але російські операції навколо Ізюма залишаються в глухому куті, і російські війська, ймовірно, не зможуть збільшити темпи свого наступу, - зазначають аналітики з ISW.

Між тим голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що українським військовим вдалось відкинути кремлівську окупаційну армію на попередні позиції.

Пошкоджено ще один міст між Сєвєродонецьком та Лисичанськом, але проїзд між містами зберігається.

У росіян значні втрати і вони вимушені були відступити в районі Сєвєродонецька, Тошківки та Осколонівки. Втім, не полишають спроб вийти в тил наших військ та порушити логістичне забезпечення Луганщини, - зазначає Гайдай.

За його словами, окупанти майже впритул розстрілювали Сєвєродонецьк. В окремих районах спалахували вуличні бої.

Фото - facebook.com/sergey.gaidai.loga

Як наслідок, маємо пошкодження 14 багатоповерхівок. Також серйозно обстріляне прилегле селище Синецький, яке місцеві часто називають "хутором", - повідомив очільник ОВА.

Крім того, є руйнування й в інших містах області: дев’ять будинків в Гірському, по чотири - в Золотому та Лисичанську, а також у смт Врубівка - 12, селі Оріхове - два.

Загалом, за минулу добу, за словами очільника області, відбито вісім атак ворога, знищено п’ять танків, десять одиниць бойової броньованої техніки та чотири ворожих автомобілі. Підрозділи ППО знищили БПЛА типу "Орлан-10".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?