Окупанти Криму подали на Україну до Європейського суду: названа скандальна причина
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти Криму подали на Україну до Європейського суду: названа скандальна причина

Окупанти Криму подали на Україну до Європейського суду: названа скандальна причина
Джерело:  Крим.Реалії

Російські окупанти Криму подали до Європейського суду з прав людини позов проти України. Вони звинуватили українську сторону в порушенні прав кримчан, які постраждали від припинення подачі дніпровської води на анексований півострів, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Крим.Реаліі.

Автором позову проти України в ЄСПЛ став російський адвокат Олександр Молохов. Він наполягає на тому, щоб суд зобов'язав Україну відшкодувати багатомільйонні збитки, які понесли кримчани через припинення подачі води по Північно-Кримському каналу.

Слід зазначити, що раніше Молохов подавав позови в українські суди зі скаргами на українську владу. Він вимагав, щоб Держагентство водних ресурсів України відшкодувало кримському рибкомбінату близько 22 млн гривень. Апеляційний суд Києва відмовив російському адвокату в розгляді позову, так як він не сплатив держмито в розмірі 1,5% від суми позову, тобто 240 тисяч гривень.

У позові до ЄСПЛ проти України окупант не вказав справжню причину, чому українські суди залишили його скаргу без розгляду. Молохов вказав, що його позови відхилили нібито через те, що кримські юридичні особи неправоздатні.

"Просимо, щоб ЄСПЛ визнав, що в Україні у кримських підприємств відсутнє право на справедливий судовий розгляд, вони дискримінуються за територіальним принципом, і найголовніше - визнати, що мало місце порушення права власності кримських підприємств. Ми будемо вимагати виплати справедливої компенсації в результаті порушення цих статей", - заявив окупант, коментуючи подачу позову проти України до Європейського суду.

Слід зазначити, що кримський рибкомбінат, як і багато інших приватних акціонерних товариств, включений в український реєстр - це підприємство значиться як суб'єкт вільної економічної зони "Крим", створеної Верховною Радою України в 2014 році, що дозволяє йому продовжувати роботу на анексованій території без сплати податків в український бюджет.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що окупанти Криму висунули гучні загрози Україні по Азовському морю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?