Окупанти майже повністю знищили аеропорт Івано-Франківська
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти майже повністю знищили аеропорт Івано-Франківська

Окупанти майже повністю знищили аеропорт Івано-Франківська
Джерело:  online.ua

Мер Івано-Франківська Руслана Марцінків повідомив, що у наслідок ракетних ударів російських загарбників майже повністю знищена інфраструктура аеропорта міста.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Окупанти майже знищили аеропорт Івано-Франківська

Добивають нашу інфраструктуру аеропорта, вона вже майже зруйнована. І це вже третя атака на аеропорт. Ворог б'є прицільно зараз по аеропорту, третій раз уже завдано удар. На щастя, по попередній інформації, жертв немає. Ворог хоче посіяти додаткову паніку, тому б'є по Західній Україні, б'є по західних містах, бо розуміють, що сьогодні саме Івано-Франківськ, Львів та Тернопільщина – це такий тил України, куди дуже багато людей переїжджає, тому хочуть додатково посіяти паніку, - зазначив Марцінків.

За словами мера міста, повітряна тривога лунала майже 2,5 години, а після того, як вона змовкла, аеропорт почали обстрілювати ракетами.

При цьому в Міноборони США допускають, що російські окупанти можуть спробувати захопити Західну Україну.

За словами речника Пентагону Джона Кірбі, про наміри Кремля вторгнутись у західні регіони України свідчать регулярні обстріли аеропортів та військових об'єктів у Львівській, Рівненській та Івано-Франківській областях.

Однак за словами представника Міноборони США, наразі важко спрогнозувати подальші дії російських окупантів.

Отже, з військової точки зору в цьому можна побачити певний логічний сенс. Позбавити українців можливості використовувати деякі злітно-посадкові смуги у західній частині країни. У нас немає точки вильоту та типу боєприпасів. Самі росіяни визнали, що використовують високоточну зброю великої дальності, - зазначив речник Пентагону.

Між тим, у наслідок авіаудару по Чернігову вранці 13 березня обвалилась багатоповерхівка, в яку влучив снаряд.

За попередньою інформацією 7 осіб врятовано, 1 особа загинула, 1 травмовано. Роботи тривають. Інформація про загиблих і постраждалих уточнюється, - повідомляють представники ДСНС.

Ворожа авіація також нанесла авіаудари по селищу Баштанка в Миколаївській області. Рятувальники з-під завалів дістали одного потерпілого.

Також за словами очільника Миколаївської ОДА, Віталія Кіма, під обстріл потрапив завод "Зоря".

На території Донецької області окупанти здійснили обстріл поїзду, що віз евакуйованих до міста Лиман. Через обстріл загинула одна провідниця, ще одна отримала поранення.

У ніч з 12 на 13 березня поблизу ст. Брюсін в Донецькій області потрапив під обстріл окупантів пасажирський потяг. Він прямував для здійснення евакуаційного рейсу в Лиман, щоб забрати жителів Луганської та Донецької областей, які опинилися в зоні запеклих бойових дій, - повідомили представники "Укрзалізниці".

Також у Харківській області під ракетний обстріл потрапила установка комплексної підготовки газу ГПУ «Шебелинкагазвидобування», що знаходиться поблизу с. Глазунівка Ізюмського району.

Рятувальники перекрили усі запірні арматури, що ведуть до пошкоджених установок та трубопроводів та провели їх охолодження. Після цього інтенсивність горіння значно зменшилась. За попередніми даними травмований був 1 працівник підприємства, загиблих немає.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?