Окупанти на Донбасі смертельно поранили бійця ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти на Донбасі смертельно поранили бійця ЗСУ

Окупанти на Донбасі смертельно поранили бійця ЗСУ
Джерело:  online.ua

Минулої доби з боку російських окупаційних військ та підтримуваних ними бойовиків "ЛНР"/"ДНР" пролунав лише один обстріл, але він виявився смертельним для бійця ЗСУ. Про ситуацію на Донбасі розповіли в Штабі Операції об'єднаних сил.

Джерело: Штаб ООС

У бік Новотошківського окупанти відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. У повідомленні уточнюють:

Внаслідок дій ворога один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення, несумісне з життям.

Нагадаємо, за добу 10 січня ще двоє українських військових підірвались на невідомому вибуховому пристрої. Як наслідок – дістали поранення, несумісне з життям.

Реакція НАТО на ескалацію навколо України

10 січня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг публічно дав обіцянку офіційному Києву — він заявив, що члени Альянсу не підуть на жодні компроміси з Росією щодо питання членства України.

Водночас за словами віце-прем’єр-міністра з питань євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної, вторгнення РФ в Україну за сценарієм, який наразі Кремль реалізував в Казахстані, неможливе.

Кіно про Донбас

Зазначимо за сім років війни події на Донбасі неодноразово ставали темою творчості українських митців, зокрема, режисерів. Внизу трейлер одного з фільмів Сергія Лозниці, який так і називається – "Донбас".

Режисер реконструює реальні події 2014 року, картина побудована з 13 епізодів, які детально передають настрої того часу, характери проросійських жителів регіону та окупантів.

Робота отримала приз за найкращу режисуру на Канському кінофестивалі у програмі «Особливий погляд».

Фільм "Донбас" – це думка людини про Донбас щодо відеороликів, знятих бойовиками, констатують в багаточисельних коментарях, які зібрав проєкт Лозниці у мережі.

Ще один тематичний фільм – "Іловайськ" про криваві події серпня 2014 року. Внаслідок Іловайської трагедії загинули 368 українських воїнів, були поранені 429 бійців, зникли безвісти 18.

Фільм також зібрав чимало відгуків, зокрема, журналістка з Харкова Олена Соколинська зазначила, що найважливішим у стрічці назвала головний меседж авторів:

Саме те, що автори зробили акцент не на самій трагедії масового підступного розстрілу наших захисників, не на питанні «хто винний» в тому, що військо потрапило у вбивчий котел, а на успішних діях та вірі наших добровольців – це важливіше надбання творчої групи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?