Окупанти намагаються завадити роботі української ГТС
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти намагаються завадити роботі української ГТС

Окупанти намагаються завадити роботі української ГТС
Джерело:  online.ua

Оператор ГТС України заявляє про грубі спроби військових окупаційної армії РФ втрутитись у роботу системи.

Джерело: Facebook-сторінка оператора ГТС України

Окупанти намагаються завадити роботі української ГТС 

Зокрема, представники ОДТСУ повідомили про спроби представників окупаційного режиму РФ і  підконтрольних їм незаконних збройних формувань, так званих "ЛНР", втрутитись в операційну роботу і технологічні процеси транспортування газу через компресорну станцію "Новопсков" в Луганській області.

Компресорна станція "Новопсков" відіграє ключову роль у газозабезпеченні Луганської та Донецької областей.

Також через цю станцію проходить майже третина транзиту до Європи з газовимірювальної станції (ДВС) "Сохранівка".

ОДТСУ зафіксовано ряд дій з боку окупантів, які передбачають зміни в роботі комунікаційного обладнання та технологічних режимів, що фактично може призвести до втрати операційного контролю над обладнанням КС, - повідомляють представники оператора ГТС.

За інформацією прес-служби, це призведе до значних ризиків цілісності газотранспортної системи, стабільності режимів транспортування газу і в результаті – неможливості виконання транспортування газу через КС, зокрема, в рамках транзитного контракту.

Закликаємо представників агресора утриматися від подальшого тиску на працівників ОДТСУ і втручання в роботу КС, - зазначають представники компанії.

В іншому випадку, у разі втрати операційного контролю, ОДТСУ з метою збереження цілісності та безпечної роботи ГТС буде змушений зупинити роботу цього об'єкта. Зупинка КС "Новопсков" означає зупинку транзиту через ГІС "Сохрановка".

Відповідальність за наслідки – на Російській Федерації, підкреслили в компанії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?