Окупанти назвали умову збереження храму ПЦУ в Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти назвали умову збереження храму ПЦУ в Криму

Окупанти назвали умову збереження храму ПЦУ в Криму
Джерело:  fakty.ua

Окупаційна влада незаконно анексованого Криму готова віддати в безоплатне користування громаді Православної церкви України приміщення кафедрального собору Святих Володимира і Ольги у Сімферополі, якщо глава єпархії визнає півострів російським, передає ONLINE.UA з посиланням на "Факти".

Зазначається, що так звана міністерка майнових та земельних відносин Криму Ганна Анюхіна заявила, що глава Кримської єпархії ПЦУ Климент нібито відмовляється надати документи, необхідні для оренди приміщення.

Проросійські окупанти вимагають від громади Православної церкви України зареєструватися на території РФ відповідно до їх законодавства. Окрім того, сама церква повинна визнати Крим російським.

"З архієпископом Климентом ми неодноразово спілкувалися і говорили, що ми готові надати в постійне безоплатне користування, навіть не в оренду, приміщення кафедрального собору Святих Володимира і Ольги, якщо церква зареєструється на території Росії як релігійна організація", — заявила вона.

Представниця окупантів назвала цю пропозицію "вигідною" і поскаржилася, що владика Климент ніяк не відреагував на неї.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що після того, як Українська православна церква отримала автокефалію, о купаційна "влада" Криму може почати жорстко мстити церквам УПЦ КП, розташованим на півострові.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?