Окупанти не дозволили кримським татарам вшанувати пам'ять жертв геноциду
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти не дозволили кримським татарам вшанувати пам'ять жертв геноциду

Окупанти не дозволили кримським татарам вшанувати пам'ять жертв геноциду

Глава Меджлісу Рефат Чубаров

повідомив, що російська окупаційна влада Криму заборонила проведення масових траурних заходів в пам'ять жертв геноциду кримськотатарського народу.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Чубарова.


"Як і слід було очікувати, російські окупанти в Криму повсюдно заборонили проведення масових траурних заходів в пам'ять жертв геноциду кримськотатарського народу, що планувалися до проведення 18 травня 2016 року регіональними та місцевими меджлісами, кримськотатарськими громадськими організаціями. При цьому російські окупанти в Криму докладають усіх зусиль для того, щоб змусити кримських татар брати участь лише в формальних заходах, що проводяться окупантами та їхніми прислужниками", - написав він.


За словами Чубарова, в ситуації, що склалася, Меджліс кримськотатарського народу рекомендує всім співвітчизникам за місцями їх проживання в Криму наступне:


- Збір до 11.45 у встановлених за місцем проживання в пам'ять жертв геноциду кримськотатарського народу пам'ятних каменів, меморіальних дощок, а також інших місць, пов'язаних або які асоціюються з катастрофою 18 травня 1944 року. Молитва за загиблими та померлими під час депортації і в вигнанні.


- Проведення о 12.00 - 12.01 "Сюкюнет дак'аси" ("Хвилина мовчання"). По всій Україні вона буде проведена о 12.00. При цьому в зазначений час всі українські телевізійні канали та радіостанції передають спеціальний сигнал в пам'ять жертв геноциду кримськотатарського народу.


По завершенні "Хвилини мовчання" пропонується увімкнути клаксони всіх автомобільних засобів.


Нагадаємо, 18 травня 1944 року розпочалося примусове виселення кримськотатарського населення Кримської АРСР, проведене НКВД. 18 травня тепер вважається Днем пам'яті жертв геноциду кримскотатарського народу.


Раніше повідомлялося, що

Європейський парламент ухвалив резолюцію, яка засуджує дії Росії, що порушують права людини щодо кримських татар на окупованому півострові

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?