Окупанти не полишають спроб форсувати Сіверський Донець
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти не полишають спроб форсувати Сіверський Донець

Окупанти не полишають спроб форсувати Сіверський Донець
Джерело:  online.ua

Речник Міноборони України Олександр Мотузяник зазначив, що кремлівська окупаційна армія шукає слабкі місця в обороні українських військових в районі річки Сіверський Донець.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Окупанти шукають змогу форсувати Сіверський Донець

Станом на зараз вони не полишають спроб. Вони вишукують слабкі місця в нашій обороні, яка проходить по правому березі річки. Вони шукають наші точки артилерійські і намагаються їх придушити, - зазначає Мотузяник.

За його словами, форсування річки - дуже складна тактично операція.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Між тим мер Миколаєва Олександр Сєнкевич зазначив, що кремлівські окупаційні війська розміщуються за 20-30 км від міста та обстрілюють наближені до Херсонської області житлові квартали.

Лінія фронту зараз є за 20-30 км від Миколаєва – вона рухається то в один бік, то в інший нарівні міста Станіслав і села Олександрівка, відбуваються артилерійські бої. Але з Криму до Херсонської області підтягнули самохідні артилерійські установки "Піон", вони далекобійні. Тому, не маючи загрози для себе – потрапити під наш артилерійський обстріл – вони під'їжджають ближче до Миколаївської області і гатять у напрямку міста, - зазначає мер Миколаєва.

Сєнкевич наголосив, що протягом останніх двох тижнів кремлівські загарбники тероризують Миколаїв артилерійськими установками "Піон".

Гатять по житлових районах. Гатять по тих районах, які наближені до Херсонщини. Тому, коли мене питають, чи безпечно повертатися в місто чи перебувати в місті, я кажу, що це небезпечно. Якщо є можливість покинути місто, це треба робити. На сьогодні місто покинули більше половини жителів, - зазначає керівник міста.

За даними Сєнкевича, від початку повномасштабного вторгнення Росії у Миколаєві загинули 108 людей, серед них – дитина, поранені 467 людей.

Він додав, що станом на 10 червня підраховані збитки на 470 мільйонів гривень, 282 багатоквартирних будинки пошкоджені, з них – 4 не підлягають відновленню, також пошкоджені 374 приватних будинки, з них – 6 зруйновані вщент.

Миколаївщину війська РФ обстрілюють регулярно, зокрема, використовуючи заборонені касетні боєприпаси.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?