Окупанти не припиняють спроб наступу на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти не припиняють спроб наступу на Донбасі

Окупанти не припиняють спроб наступу на Донбасі
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, окупаційна армія РФ продовжує спроби наступу на сході України, а також нанесення ракетно-бомбових ударів та обстріли населених пунктів по всій Україні.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Окупанти продовжують наступ на Донбасі 

У Генштабі зазначають, що після відводу окупаційних військ РФ з півночі України там наразі не спостерігається ворожої активності.

У той же час окупанти продовжують частково блокувати Харків, а також обстрілювати житлові райони міста та інші населені пункти Харківщини.

У Балаклії поранених російських військових почали розміщувати в міській поліклініці, хоча госпіталь для окупантів обладнаний в будівлі місцевої музичної школи.

На території Донецької та Луганської областей не припиняються ворожі обстріли населених пунктів та бої протягом усієї лінії фронту.

На Херсонщині окупанти планують провести мобілізацію і кинути примусово мобілізованих жителів області на війну проти України.

Крім того, окупанти поставили за мету повністю припинити гуманітарну підтримку області з боку української влади. Триває терор населення.

Так, у селі Золота Балка Херсонської області представники російських окупаційних військ провели збори з місцевим населенням, де заявили про те, що "зелених коридорів" більше не буде, людям заборонили залишати населений пункт. Крім того, попередили, що у разі обстрілу їхніх позицій підрозділами Збройних Сил України, російські загарбники почнуть обстріл населеного пункту. Окупанти продовжують обхід помешкань, проводять обшуки, - зазначають представники військового командування України.

Угрупованням Повітряних Сил ЗСУ за попередню добу були уражені 4 повітряних цілей: 3 безпілотника та 1 крилата ракета.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Наші військові за минулу добу на Донбасі відбили 9 ворожих атак, знищивши 1 танк, 10 одиниць броньованої та 2 одиниці автомобільної техніки, 1 артилерійську систему, 2 одиниці спеціальної інженерної техніки, зенітно-ракетний комплекс та склад з боєприпасами противника.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?