Окупанти обстріляли Попасну на Луганщині фосфорними бомбами
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти обстріляли Попасну на Луганщині фосфорними бомбами

Окупанти обстріляли Попасну на Луганщині фосфорними бомбами
Джерело:  online.ua

За словами заступника керівника Патрульної поліції Олексія Білошицького, окупанти під час обстрілів селища Попасна на Луганщині застосовують заборонені фосфорні боєприпаси.

Джерело: Facebook-сторінка Олексія Білошицького

Попасну нещадно бомблять фосфорними боєприпасами 

Застосування фосфорних боєприпасів. Нищівна, руйнуюча, потворююча сила.Це те, що фашисти називали «Brennende Zwiebel». Це те, що рашисти зараз випускають по нашим містам. Неймовірні страждання і пожежі, - зазначив Білошицький.

Такі боєприпаси містять отруйний білий фосфор. Це можуть бути авіабомби, артилерійські снаряди, ракети, міни, ручні гранати. Женевська конвенція забороняє використання боєприпасів з білим фосфором.

У той же час окупанти завдали авіаударів по приміщенню Успенської Святогірської Лаври у місті Святогірськ на Донетчинні.

Як зазначили у Святогірській Лаврі, 12 березня під час обстрілів у місті внаслідок розриву вибухового пристрою неподалік території обителі від вибухової хвилі були ушкоджені приміщення Лаври, в яких проживала братія монастиря та чисельні біженці, - повідомляють представники Української православної церкви.

Були розбиті практично всі вікна, церковні споруди зазнали руйнувань різного ступеня. Авіаційна бомба розірвалася за 50 м від мосту, що з'єднує правий та лівий береги річки Сіверський Донець, і який знаходиться біля входу до Святогірської Лаври.

Зараз у Святогірській Лаврі перебуває 520 біженців, з них 200 дітей. У місті Святогірську біженців та місцевих жителів близько 10 тис осіб.

Керівництво Лаври інформує, що на території обителі та міста не було жодних військових формувань.

Окрім цього російські окупаційні війська випустили не менше 8 ракет по Міжнародному центру миротворчості та безпеки у селі Старичі Яворівського району Львівської області.

За словами представників Львівської ОДА, інформація щодо постраждалих та загиблих уточнюється.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?