Окупанти обстріляли власні позиції у Попасній на Донетчині
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти обстріляли власні позиції у Попасній на Донетчині

Окупанти обстріляли власні позиції у Попасній на Донетчині
Джерело:  online.ua

У Генштабі ЗСУ повідомили, що російські окупанти провалили всі задачі з відновлення наступу та обстріляли власні позиції у населеному пункті Попасна на Донетчині.

Джерело: Генштаб ЗСУ

Окупанти майже повністю втратили наступальний потенціал

Противник продовжує вести повномасштабну збройну агресію проти нашої Держави. Жодного з поставлених завдань повністю не виконав. Частково досяг успіху на окремих напрямках. За наявною інформацією, з метою вирішення проблем логістичного забезпечення окупаційних угруповань на території України розгорнуто до 9 батальйонів матеріально-технічного забезпечення та до 5 основних логістичних центрів, - повідомляють у Генштабі.

Ворог майже припинив активні наступальні дії на Волинському та Поліському напрямках, Проте окупанти обстрілюють житлові масиви у передмістях Києва та безпосередньо саму українську столицю.

За наявними даними, проводиться перегрупування окремих підрозділів 35-ї загальновійськової армії Східного воєнного округу, які зазнали значних втрат в ході ведення наступальних дій.

Декілька підрозділів окупантів були виведені на територію зони відчуження ЧАЕС із подальшим перекиданням у Білорусь для відновлення боєздатності через значні втрати.

У Генштабі не виключили, що після відновлення боєздатності окремих підрозділів за рахунок резервів ворог може знову спробувати оточити Київ із південно-західного напрямку.

Окупанти також намагаються оточити Чернігів, який силами українських військових та містян героїчно тримає оборону.

При цьому окупанти продовжують обстрілювати житлові райони Чернігова, Іванівки та Ніжина.

Ймовірно, силами до ротної тактичної групи підрозділів збройних сил Російської Федерації та росгвардії намагається утримати місто Славутич. На в’їздах у місто російськими окупантами встановлені блокпости.

Українським військовим вдалось зупинити просування ворога у бік Броварів.

За результатами бойових дій в районах Лук’янівка та Рудницьке, підрозділи зі складу БТГр 30-ї окремої мотострілецької бригади зазнали значних втрат та відійшли у район населених пунктів Піски та Нова Басань.

У той же час ворожі колони висунулись у напрямку населених пунктів Великий Самбір, Дептівка, Голінка та Дубов’язовка.

У напрямку на Суми ворог силами підрозділів зі складу 1-ї танкової армії активних наступальних дій не проводив. Основні зусилля зосереджував на перегрупуванні військ.

В районі міста Харків окупанти визначеним складом сил активних наступальних дій не проводили. Основні зусилля зосереджували на поповненні поточних втрат, відновленні техніки та нанесенні ударів по об’єктах цивільної інфраструктури міста.

У напрямку на Слов’янськ ворог діє силами до трьох БТГр, намагається закріпитись в районах населених пунктів Кам’янка, Синичине, Суха Кам’янка.

На Донетчині окупанти намагаються захопити Попасну, Рубіжне та здійснити наступ на Вугледар і Новотроїцьке, а також встановити повний контроль на Маріуполем.

В Рубіжному, за підтримки артилерії, здійснює утримання займаних позицій в північній та північно-західній частинах міста.

В Попасній, за підтримки артилерії, намагався провести штурмові дії, успіху не мав, зазнав втрат.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?