Окупанти ОРДО почали вимагати військової допомоги РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти ОРДО почали вимагати військової допомоги РФ

Окупанти ОРДО почали вимагати військової допомоги РФ
Джерело:  online.ua

Представник так званої "народної міліції ДНР" Едуард Басурін заявив, що окупантам вкрай необхідна військова допомога Росії.

Джерело: "РБК"

Ватажки ОРДО публічно зажадали військової допомоги РФ

Насамперед моральна допомога. Фінансова – теж я б не відмовився. Військова – теж необхідна. У різних напрямках… Люди, які живуть тут, повинні знати, що за їхньою спиною нас ніхто не зрадить, що ми є друзями... Коли люди побачать це, дихати стане легше, - заявив Едуард Басурін.

Як стверджують російські журналісти, незмінний речник Кремя Дмитро Пєсков не захотів відповідати на їхнє запитання про те, чи надасть Росія військову допомогу терористам ОРДЛО, якщо ті попросять про це.

Не можна також не згадати про те, що ще місяць тому очільник фракції "Єдина Росія" Володимир Васильєв звертався до команди російського президента Володимира Путіна з проханням надати допомогу невизнаним республікам у вигляді постачання "необхідної для стримування агресії військової продукції". Скандальний політик також скаржився на те, що, мовляв, члени Альянсу продовжують "накачувати" Україну західною летальною зброєю, що є "підготовкою до бойових дій, не інакше", і це непокоїть офіційну Москву.

Що наразі відбувається на Донбасі

18 лютого ватажок "ДНР" Денис Пушилін заявив, що мешканців непідконтрольних владі України регіонів Донецької області почнуть вивозити на територію Росії. У вимушеному ухваленні цього "рішення" він звинуватив українську армію, яку бойовик також звинувачує у підготовці до наступу.

Мешканців ОРДО перевозять до Ростовської області РФ. Про евакуацію також заявив ватажок "ЛНР" Леонід Пасічник.

Що важливо розуміти, відеозвернення Пушиліна та Пасічника, в яких вони говорять про евакуацію населення через "загрозу з боку Києва", було записано 16 лютого за два дні до їх публікації. На це вказують метадані.

19 лютого в ОРДЛО оголосили загальну мобілізацію.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?