Окупанти покинули Славутич
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти покинули Славутич

Окупанти покинули Славутич
Джерело:  online.ua

Мер міста Славутич на Київщині Юрій Фомічев повідомив, що військові окупаційної армії РФ покинули місто, над містом майорить синьо-жовтий прапор.

Джерело: Facebook-сторінка мера Славутича

Що відомо про вторгнення окупантів в Славутич 

Фомічев спростував інформацію про співпрацю влади міста з окупантами і прохання про надання гуманітарної допомоги.

Ніякої співпраці з окупантами ми не ведемо. Вони виконали свою роботу, яку хотіли зробити. Перевірили місто, сьогодні вони завершили це робити і виїхали за межі міста. У місті зараз їх немає. Ми самостійно вирішуємо всі свої проблеми. Нам не потрібна нічия гуманітарна допомога, нам всього вистачає, - зазначив Фомічев. 

 У Генштабі ЗСУ тим часом заявили, що протягом останніх 5 діб до Нижегородської області РФ вивезли понад 600 тіл російських військових, які загинули в Україні.

За наявною інформацією, протягом останніх п’яти діб до військових гарнізонів Нижегородської області привезено близько 600 тіл загиблих на території України військовослужбовців, більшість з яких проходили службу у 47-й танковій дивізії 1-ї танкової армії Західного військового округу, - повідомляють представники Генштабу.

Окрім цього представники військового командування заявляють, що окупанти продовжують переміщувати  додаткові підрозділи зі складу тихоокеанського флоту та західного військового округу, а до міста Калинковичі у Білорусі звозять ракети до ОТРК "Искандер-М".

За минулу добу ворог не проводив активних наступальних дій, посилюючі оборону на окупованих територіях.

Так, з території Київської області до Білорусь вивели до 2-х БТГр зі складу 106-ї повітряно-десантної дивізії.

Окупанти також намагаються закріпитись на зайнятих рубежах в Харківській області. Військові РФ продовжували завдавати ударів по об’єктах інфраструктури міста Харкова. У напрямку на місто Ізюм намагалися вести наступальні дії.

Російські загарбники також відмовились від спроб поновити наступ в районі Сум та проводить перегрупування сил та підрозділів із метою їх перекидання на інші напрямки бойових дій.

На Донетчині тривають бої за Рубіжне та Попасну, а також спроби наступу окупантів на Новотроїцьке.

Ворог також продовжує спроби захопити Маріуполь.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?